Зошто на ОХРИДФЕСТ

Почитувани посетители на веб страницата, учесници, автори, гости. 
Велат дека вредиш онолку,колку што имаш ,,пријатели''. Ние изминативе 21 година запознавме многумина пријатели на музиката.
Досегашните 21 фестивал продуцираа аудиториум од преку 210 милиони гледачи во 580 земји од Европа и светот со преку 200 часови директен ТВ пренос, на фестивалот се изведени преку 1000 музички нумери од кои во околу 200 префинетиот музички конзилиум препознава хитови, песните се изведувани од пејачи од 37 земји од Рвропа и светот, за фестивалот афирмативно е зборувано во сите значајни регионални медиуми, во преку 3800 радио и ТВ извештаи и околу 4100 написи во весници...
Затоа бидете и Вие дел од Охрид фест Охридски трубадури 


Добредојдовте на нашата веб страна

Почитувани, 

Во пресред на Охрид фест Охридски трубадури 2014 односно 21то издание на фестивалот. Ве известуваме дека фестивалските вечери се по следниот распоред :
20ти Август 2014 - Чунга Лунга 
21ти Август 2014 - Фолк Вечер
22ти Август 2014 - Поп Вечер
23ти Август 2014 - Интернационална Вечер
За сите информации обратете се на ohridfest.sekretar@gmail.com
Со почит,
Служба со односи со јавноста 

Организација


Координатор на фестивалските вечери:
Григор Копров

Режисер на фестивалот:
Тихомир Бачовски

Режисер на преносот на МТВ:
Миле Грозданоски

ПР на фестивалот, секретар и маркетинг:
Моника Митреска 

Фотограф на фестивалот:
Аварел

Уредник на вечерта на нови звезди:
Александар Стаматовски - Санди

Уредник на Фолк вечерта:
Цане Петров

Уредник на Поп вечерта:
Александар Блажевски

Уредник на Интернационалната вечер:
Миодраг Врчаковски

Директор на организација:
ЏИМИ

Сценографија:
Зоран Тошевски

Координатор на гласањето:
Маријан Ѓурковиќ

Член на Уметничкиот совет:
Саша Гајовиќ

Заменик на главниот координатор:
Слободан Стојанов – Цобе

Правен советник на фестивалот:
Томчо БалабанФестивалски вечери


Вести

[13.08.2014]

under construction

повеќе

[19.08.2012]

Потомците на Карали по стапките на возрасните

повеќе

[16.08.2012]

Чунга лунга

повеќе

[16.08.2012]

Чунга лунга

повеќе

Irish pub Balabans, Adria airways, Producentska kukja Labino, BLUE STUDIO, Restoran Kej Skopje, Hotel Riviera, Hotel Slavija Spektar, Hotel Aleksandrija, hotel Inex Gorica, MTV, Vest, Radio Ohrid, TV Svet plus, NET TV, NTV Montena, TV Belami, TV Balkanika, FEN TV, Z1, TV Novi Pazar, TV KOPERNIKUS.