Вести

18.08.2011

ВНИМАНИЕ: ПОЧНУВА ГЛАСАЊЕТО ЗА ДЕТСКИОТ ФЕСТИВАЛ ЧУНГА ЛУНГА, ЗА ВЕЧЕРТА НА НОВИ ЅВЕЗДИ И ЗА ФОЛК ВЕЧЕРТА

Од денес, па заклучно со изведувањето на последната песна, на Детскот фестивал ЧУНГА ЛУНГА (23.08.2011), во Вечерта на нови ѕвезди (24.08.2011) и Фолк вечерта (25.08.2011) можете преку СМС пораки да гласате за својот фаворит на Детскот фестивал ЧУНГА ЛУНГА, на Вечерта на нови ѕвезди  и на Фолк вечерта на "Охрид фест – охридски трубадури 2011".

Најдобрите двајца на телевоутингот во Вечерта на нови ѕвезди (24.08.2010) ќе обезбедат виза за Поп вечерта, а најдобриот на телевоутингот од Фолк вечерта (25.08.2010) – ќе добие специјална награда.

 

BIDETE ^LEN NA @IRITO NA "OHRID FEST - OHRIDSKI TRUBADURI 2011"

GLASAJTE ZA SVOJOT FAVORIT !

"OHRID FEST - OHRIDSKI TRUBADURI 2011"  ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ ЧУНГА ЛУНГА
(23. 08. 2011) - 20.30 h

red. broj

telefonski  broj za glasawe so SMS

Pesna

izveduva~

1.       141390   CL 01     "Љубовта е сиот кој свет"         Кристина Рачиќевиќ

2.      141390   CL 02     "Мала дама"                                     Ева Љушевска    

3.      141390   CL 03      "Јабука и црв"                   Инес Беванда (Босна и Херцеговина)       

4.      141390   CL 04     "Велигденска песна"       Габриела Ристовска

5.      141390   CL 05     "Роденденот на Ема"              Ивана Килибарда

6.      141390   CL 06      "Пјесма љубави"              Андрија Мариќ  (Црна Гора)

7.      141390   CL 07      "Не е чудо"                       Анастасија Андреевска

8.      141390   CL 08      "Фраер"                                   Дамјан Петковски

9.      141390   CL 09      "Само он"                               Катарина Кочетова (Србија)    

10.    141390   CL 10    "Бунтовничка без причина"         Кјара Гоља   

11.    141390   CL 11     "Цветовите на моето детство"    Марија Веселинова Василева (Бугарија)    

12.    141390   CL 12      "Ха - Ха"                      Константина Ѓурковиќ              

13.    141390   CL 13      "Слушам само рок"    Нера Мамиќ и Стјепан Јаман (Хрватска)

14.    141390   CL 14      "Нема шанси да се јавам"    Ана Марија Јанковиќ                          

15.    141390   CL 15      "Лето"           Јана,  Ангел и Ања Каралиевски         

16.    141390   CL 16      "Sfilata e Yjeve" - Jilza Vehapi  (Косово)                 

Za da glasate za svojot kandidat, potrebno e da ispratite SMS na brojot 141390 so tekst: CL (Prazno mesto) redniot broj na kandidatot.
Primer:  CL 01

CENA NA PORAKA: 41,30 denari, so vklu~en DDV

 

"OHRID FEST - OHRIDSKI TRUBADURI 2011"  VE^ER NA NOVI YVEZDI 
(24. 08. 2011 ) - 20.30 h

red. broj

telefonski  broj za glasawe so SMS

Pesna

izveduva~

1.       141390   NZ 01     "Врати се ти"                    Дејан Спасиќ

2.      141390   NZ 02     "Само еден ден"             Колаче бенд    

3.      141390   NZ 03      "Хармонија"                   Дејан Донев       

4.      141390   NZ 04     "Пеам за љубов"          Перо Пандилоски

5.      141390   NZ 05     "Танц на ангели"            Бојан Трајчески

6.      141390   NZ 06      "Стара кола, романтика"    Инструментал бенд           

7.      141390   NZ 07      " Те познавам "         Велко Николоски

8.      141390   NZ 08      " Земи ме во прегратка"        Петар

9.      141390   NZ 09     "Лето и ти"                    Ренато

10.      141390   NZ 10      "Крајно време"          Ивица Велоски    

11.    141390   NZ 11      "Ти си ми сè"              WIGGA   

12.    141390   NZ 12     "Се обраќам кај тебе"     Елена Здравеска     

13.    141390   NZ 13     "Сè што бараш"         Денис Мурат              

14.    141390   NZ 14       "Касно е за нас"        HOURION

15.    141390   NZ 15       "Ако најмногу сакаш"     Кристијан Тодоровски - Кико                           

16.    141390   NZ 16       "Единствена моја"     Саша Стојановиќ - Сале                  

Za da glasate za svojot kandidat, potrebno e da ispratite SMS na brojot 141390 so tekst: NZ (Prazno mesto) redniot broj na kandidatot.
Primer:  NZ 01

Dvajata izveduva~i koi }e imaat najmnogu glasovi na televoutingot, vleguvaat vo Pop ve~erta!

CENA NA PORAKA: 41,30 denari, so vklu~en DDV

 

 

"OHRID FEST - OHRIDSKI TRUBADURI 2011" FOLK VE^ER (25. 08. 2011 ) - 20.30 ~asot

red. broj

telefonski  broj za glasawe

Pesna

izveduva~

1.      141390   FOLK 01   "Име и шепотам"        Владимир Поповски

2.      141390   FOLK 02   "Ергенска песна"       Група Елегија    

3.      141390  FOLK 03     "Пеам за вас"        Михаела Ринкова      

4.      141390  FOLK 04     "Искушение"        Зоран Дамјанов

5.      141390  FOLK 05     "Бели рози"           Лефко Блажески

6.      141390  FOLK 06      "Жена фатална"      Џесика Палашоска

7.      141390  FOLK 07      "Зошто чекаш"          Bon Ton

8.      141390  FOLK 08       "Евгенија"          Мирко Вретовски

9.     141390  FOLK 09       "Весело, весело"      Силвана Крстовска   

10.    141390  FOLK 10      "Еднаш свадба е"    Злате Милошевски

11.    141390  FOLK 11      "Птицо бела"  Милован Секуловски и група Носталгија

12.    141390  FOLK 12      "Љуби ме"           Илијана

13.    141390  FOLK 13     "Убава да останеш"    Душко Георгиевски

14.    141390  FOLK 14     "Охрид без нас"      Ибуш Ибраимовски                                      

15.    141390 FOLK 15      "Летна страст"        Тања Стојанова            

16.    141390 FOLK 16    "Песни како домино"  Нино Величковски и Октет Куманово                  

17.    141390 FOLK 17      "Земја скапоцена"    Петар Нечовски        

18.    141390 FOLK 18    "Нема име како Билјана"      Билјана Дамјановска - Јанчевска        

19.     141390 FOLK 19      "Љубовна приказна"       Туше

20.     141390  FOLK 20     "Сува солза на лице заспива"     Мишко Крстевски  

21.     141390  FOLK 21     "Бел лебед"       Елена Велевска                           


Za da glasate za svojot kandidat, potrebno e da ispratite
SMS na brojot 141390 so tekst: FOLK (Prazno mesto) redniot broj na kandidatot. Primer: FOLK 01

CENA NA PORAKA:  41,30 denari, so vklu~en DDV

 


Irish pub Balabans, Adria airways, Producentska kukja Labino, BLUE STUDIO, Restoran Kej Skopje, Hotel Riviera, Hotel Slavija Spektar, Hotel Aleksandrija, hotel Inex Gorica, MTV, Vest, Radio Ohrid, TV Svet plus, NET TV, NTV Montena, TV Belami, TV Balkanika, FEN TV, Z1, TV Novi Pazar, TV KOPERNIKUS.